Ik maak me wel eens dik om de snelheid waarmee je dingen in het curriculum kan inbrengen. Daarnaast is MVO/duurzaam een stokpaardje en zie ik dat we moeten oppassen dat het niet in een moet-hoekje komt. Ik ben namelijk zo gek op MVO omdat het aanspoort tot “anders”. Die twee samengevoegd, wil ik graag een voorstel neerleggen over de implementatie van de MVO-leerlijn. Een keer niet langs traditionele paden: (idee is niet alleen van mij, tot stand gekomen door interactie met velen)
- We scheppen een beeld. Klinkt als: MVO gaat over een positieve bijdrage leveren gebruik makend van de principes en kernonderwerpen van ISO 26000.
- En om te versterken wat er al is geven we iedere docent en iedere ondersteuner 20 uur om zijn volgende bijdrage te leveren aan het verwezenlijken van het beeld. Dit volgens de 70/20/10 regel. Je hoeft niet mee te doen. Je mag die uren ook aan een collega geven. Behalve onderstaande zijn er geen regels. En nee, we gaan het leren niet sturen. We vertrouwen op passie, vakmanschap en sterktes van collega’s.
- 2 uur om formeel te leren
- 14 uur om samen met lerenden hiermee iets te doen, zodat zij er ook van leren.
- 4 uur om te delen met collega’s en de buitenwereld wat we leerden.
- Laten we het introduceren van het idee op de faculteitsmiddag een voorbeeld zijn.
- Kosten indien hele kenniscentrum meedoet: ongeveer 50.000 euro
- Wat krijgen we ervoor terug:
- 700 contact-uren MVO 2012/2013 (met passie, want iedereen kiest obv eigen interesse)
- 200 uur vastlegging over wat we geleerd/gedaan hebben.
En dat laatste kan dan weer gebruikt worden om te laten zien wat we als kenniscentrum “in huis” hebben.
En ps, echt gewoon extra uren, niet afknibbelen van andere.