Gisteren was mijn zoon van 14 aan het leren. Hij wou special effects toevoegen aan een film die ze gemaakt hadden voor Nederlands. Een toverstraal en een of andere draaikolk. Niks handleiding van het programma raadplegen, gewoon een instructiefilmje zoeken. Halve dag later heeft de film prachtige toverstralen, draaikolken en andere special effects. En zegt ie nu (over mijn schouder meelezend) vraag even: hoe creëer je een wave/elleptical ring in Final Cut Pro? Iemand?
We hebben vorige week gesproken over het introductieprogramma van het verkorte programma. Vorig jaar hadden we daar Twitter in. Mijn ervaringen daarmee heeft Judith al een keer vastgelegd. Voor ons reden om te schrappen of hulp te zoeken bij dit onderdeel. We hebben ruimte gemaakt voor een dagdeel: intro – uitnodiging tot onafhankelijk & betrouwbaar leren (zonder docent) bij Zuyd. En volgens mij heeft Judith daar veel ervaring mee, gecombineerd met ervaring met enthousiast delen. (Twitter, netvibes, bieb, google, blogs enz). En dus ga ik Judith maar eens vragen of hier voor haar een uitdaging in zit. Tenzij ik hier in de reacties doodgegooid word met andere ideeën.
Want, dat is tot op heden wel mijn ervaring. Die zoekstrategie van de jeugd zoals hierboven beschreven brengt hen best ver, maar is in ons vakgebied niet altijd afdoende om “betrouwbaar” te leren.
In dat kader effe deze tweet/blogpost 🙂 .
Toppost v/h weekend 3: Grappig: leerling verpest wikipedia-pagina om niet op plagiaat betrapt te worden wp.me/prJwm-2QF
— Pedro De Bruyckere (@thebandb) June 11, 2012
- PS1 De studenten kunnen trouwens de opgedane ervaring meteen gebruiken voor het project oriëntatie op het beroep en casus het ondernemingsplan.
- PS2 Bedenk me net dat ik via @thebandb deze ook nog heb Google search education
- PS3 Ja, deels overlapt het bestaande programma’s.
1 Pingback